HU | EN

VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Magunkról

Kutatási infrastruktúra

Kutatás-fejlesztési infrastruktúra a GRANIT Csiszolószerszám Kft-nél
 
Cégünk a Széchenyi 2020 program VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása felhívásra benyújtott pályázatában új csiszolószerszámok kifejlesztését valósítatta meg. A fejlesztés eredményeként a vállalat a magas ötvözőanyag tartalmú rozsdamentes fémek megmunkáláshoz olyan csiszolószerszámokat fejlesztett, amelyek a csökkentett hőbevitelnek köszönhetően nem okoznak elszíneződést a megmunkált felületen. A hőbevitel csökkentésével a munkadarab elszíneződése és az utólagos megmunkálás minimalizálható, esetleg teljesen el is hagyható, ezért nagy jelentőségű a kisebb hőbevitelű korongok kifejlesztése.
 
A projektben alapvetően két különböző típusú abrazív korong fejlesztését valósítottuk meg, a lemezes anyagok és különböző idomok megmunkálásához használt bakelit kötésű vágó- és tisztítókorongokét, illetve a tömör anyagok köszörüléséhez használt kerámia kötésű csiszolókorongokét.
 
A projekt legfontosabb eredményének az új termékeket tekinthetjük, melyek receptúrája és gyártási technológiája a kutatás-fejlesztési folyamat során szerzett ismeretek felhasználásával kerültek kidolgozásra. Ezek a különböző méretű inox vágó- és tisztítókorongok, illetve kerámia és bakelit kötésű csiszolókorongok.
 
A fejlesztés további eredményei az új berendezések, új mérési módszerek, technológiai módosítások, és új alapanyagok alkalmazása. Az új derivatográffal, gázkromatográffal és titrátorral gyorsabban és pontosabban tudjuk mérni a számunkra fontos paramétereket. Az egyensúlyozó berendezés, az elektromos és a gázüzemű kemence, a dönthető keverő és a vágókorong tesztelő gép lehetővé tették olyan gyártási technológiák kidolgozását, amelyekkel homogénebb, egyenletes szerkezetű korongokat tudunk gyártani homogénebb, kedvezőbb konzisztenciájú présmassza elérése által. A projekt keretében olyan, reprodukálható és magas minőséget eredményező gyártási technológiát fejlesztettünk ki, amelynek segítségével kiküszöbölhetőek az alapanyagok minőségének és a környezeti tényezők változásából következő, egyes sarzsokra vonatkozó minőségbeli különbségek, illetve amelynek segítségével a termékeken belüli minőség (anyageloszlás stb.) is egyenletesebb lesz, a termékek porozitása és keménysége homogénné és szabályozottá válik. Az új termékek elsődleges felhasználói az autóipar és az élelmiszeripar, ahol nagy arányban használnak rozsdamentes anyagokat.

A VEKOP-2.1.1-15-2016-00125 projekt eredményeként létrehozott kutatási infrastruktúra és az igénybevehető szolgáltatások:
 
  1. NETZSCH STA 449 F5 Jupiter termikus analizátor      
Szimultán termogravimetriás (TG) és differenciál pásztázó kaliometriás (DSC) vizsgálatra alkalmas berendezés szobahőmérséklettől 1600°C-ig terjedő mérésekhez.
  1. 916 Ti-Touch potenciometrikus titrátor    
Ez a kompakt, teljes értékű titrátor lefedi az összes rutin titrimetriás igényt és képes dinamikus ekvivalenciapont titrálás (DET), monoton ekvivalenciapont titrálás (MET), előre beállított végpontra történő titrálás (SET) és manuáli titrálás (MAT) elvégzésére.
  1. Thermo Scientific Trace 1310 típusú gázkromatográf  
A TRACE 1310 GC rendszer egy nagy teljesítményű gázkromatográfiás (GC) készülék. A gázkromatográfia egy hatékony analitikai szétválasztási módszer. Komplex összetételű keverékeket és külön összetevőket injektálhatunk a gázkromatográfba manuálisan, vagy autosampler segítségével, szétválasztva az elegyet a detektorhoz való továbbításra. A detektor a gázkromatográfiás elegyről és alkotórészeiről jelet generál. Ezeket a jeleket feldolgozva a Thermo Scientific Chromatography Data System minőségileg beazonosítja, illetve precízen és pontosan meghatározza a mintában található összetevőket.
  1. ESE típusú statikus egyensúlyozó gép mérőegységgel
Az ESE típusú statikus egyensúlyozó gép CAB 920static mérőegységgel forgó egységek egyensúlyozására alkalmas statikus módban.
  1. Automata vágókorong-tesztelőgép
Vágókorongok automatikus tesztelése.
  1. MDM 850-120 kg dönthető keverő
A berendezés segítségével az egyes alkotóelemek összekeverhetőek úgy, hogy az eredményül kapott anyag alkalmas abrazív vágó- és köszörűkorongok gyártására.
  1. E-8-33D típusú 41kWos 200 C-os elektromos kemence
Alacsony hőbevitelű vágó és tisztító korongok hőkezelése maximum 200 C-os hőmérsékleten.
  1. G-5-8 típusú 960kW-os 1350 C-os gázüzemű kemence
Alacsony hőbevitelű vágó és tisztító korongok hőkezelése 1350 C maximum hőmérsékleten.
  1. Keverőprogram kísérleti fejlesztéshez
A kísérleti gyártásnál használt alap- és segédanyagok összetételének és az előkészítés körülményeinek nyomonkövetése.

A felsorolt eszközöket igény esetén, oktatási, kutatás-fejlesztési céllal az érdeklődő cégek, intézmények rendelkezésére bocsátjuk az alábbi feltételekkel.
 
Az eszközök külső felhasználók általi igénybevételének feltételei:
Az igénybevétel helyszíne a GRANIT Csiszolószerszám Kft. székhelye:
1194 Budapest, Fadrusz János u. 2.
A külső felhasználó köteles az igénybevétel időpontját és az igénybe venni kívánt eszközök körét előzetesen, legalább a tervezett igénybevétel előtt 30 nappal írásban jelezni.
Az eszközök használatáért a piaci árnak megfelelő szolgáltatási díjat kell fizetni.
Az eszközök az alábbi szolgáltatási díjakon vehetők igénybe:
 
Kutatási infrastruktúra megnevezése Igénybevétel alapdíja*
NETZSCH STA 449 F5 Jupiter termikus analizátor  80.000,-Ft/óra
916 Ti-Touch potenciometrikus titrátor 40.000,-Ft/óra
Thermo Scientific Trace 1310 típusú gázkromatográf 80.000,-Ft/óra
ESE típusú statikus egyensúlyozó gép mérőegységgel 60.000,-Ft/óra
Automata vágókorong-tesztelőgép 100.000,-Ft/óra
MDM 850-120 kg dönthető keverő 120.000,-Ft/óra
50.000,-Ft/keverési ciklus takarítási és hulladék kezelési idő
E-8-33D típusú 41kW-os 200 C-os elektromos kemence 250.000,-Ft programozási díj program típusonként
50.000,-Ft kezelési díj/égetési ciklus
G-5-8 típusú 960kW-os 1350 C-os gázüzemű kemence 250.000,-Ft programozási díj  program típusonként
100.000,-Ft kezelési díj/égetési ciklus
Keverőprogram kísérleti fejlesztéshez 60.000,-Ft/keverési ciklus
* Az igénybevétel alapdíja nem tartalmazza az anyag és energiaköltségeket.

A külső felhasználó igénybejelentése alapján a felek szolgáltatási szerződést kötnek, melyben rögzítik a tervezett igénybevétel ütemezését, az igénybevett eszközöket, és a szolgáltatási díj pontos összegét.

A kutatási infrastruktúra kapcsolattartó adatai:
Katona Balázs ügyvezető
Tel: +36 1 347-9840
e-mail: balazs.katona@granitabrasive.com

Miért a GRANITot válassza?

Magas minőség

Minőségi alapanyagok felhasználásával, korszerű technológiával, szigorú minőségellenőrzési és biztonsági előírásoknak megfelelően gyártjuk termékeinket.

Kedvező ár

A professzionális minőségű és kedvező árú Granit termékekkel partnereink az optimális ár-érték arányú megoldást választják.

Raktárról

A katalógusban szereplő Granit termékek jelentős része raktárról azonnal elérhető. A speciális, rendelésre gyártott termékek szállítási határideje rövid.

Megoldás egyedi igényekre

Készen állunk egyedi igények kielégítésére, szakembereink megoldásokat kínálnak, termékösszetételeket ajánlanak és új termékeket fejlesztenek konkrét köszörülési feladatokra.

Kapcsolatfelvétel

Budapest HUNGARY
Fadrusz J. u. 2.
H-1194

+ 36 1 347-9830
ertekesites@granitabrasive.com
www.granitabrasive.hu

Mintabolt nyitvatartás:
H-P: 7:30-13:00

Beérkező áruk lerakása:
H-CS: 7:30-15:30
P: 7:30-13:30

A * jelölt rész kitöltése kötelező